ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗΝΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΣΩ?
“Θα το στειρώσω, αλλά θέλω τουλάχιστον μία φορά να ζήσει τη χαρά του sex/την εμπειρία της μητρότητας”. Αν θέλετε πραγματικά να ζευγαρώσετε τον σκύλο σας (γιατί θέλετε ένα κουτάβι ή γιατί έτσι θα νιώθετε καλύτερα), κάντε το. Ο σκύλος βέβαια ζευγαρώνει από το ένστικτο της αναπαραγωγής και όχι από ευχαρίστηση, ούτε και κερδίζει κάτι από το να ζευγαρώσει ή να γεννήσει μια φορά, δεν υπάρχει όμως λόγος να μη το κάνετε αν θέλετε πραγματικά. Αρκεί φυσικά να μην υπάρχουν νοσήματα με κληρονομικότητα από τον υποψήφιο γεννήτορα (δυσπλασίες, επιληψία, δεμοδεκτική ψώρα όταν ήταν κουτάβι, κρυψορχία και άλλες συγγενείς ανωμαλίες). Επίσης οι ιδιοκτήτες θηλυκών σκύλων θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια ιδιαίτερη περίοδο (της κυοφορίας, του τοκετού και της λοχείας), να γνωρίζουν τις πιθανές επιπλοκές (π.χ. πρόβλημα κατά τον τοκετό που μπορεί να οδηγήσει και σε ανάγκη για καισαρική τομή), να μπορούν να υποστηρίξουν τον σκύλο τους από άποψη χρόνου και χρημάτων και φυσικά να μπορούν να διαθέσουν κάπου τα κουτάβια (τα αδέσποτα κουτάβια στα σκουπίδια ή η προσκόμισή τους στον κτηνίατρο προκειμένου να θανατωθούν είναι εικόνες εξίσου απαράδεκτες!!). Αν νομίζετε ότι θα έχετε πρόβλημα σε κάποιο από τα παραπάνω σημεία θα ήταν πιο συνετή απόφαση να αποφύγετε να ζευγαρώσετε τη σκυλίτσα σας.

Γνώσεις σχετικά με τον οίστρο, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό, τον απογαλακτισμό, τις συνθήκες υγιεινής και πολλά άλλα. Γνωρίζετε ότι όταν κάποιος αποφασίζει να κάνει μία γέννα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει και να έχει προετοιμάσει τα πάντα; Είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν; Μπορείτε να σώσετε ένα κουτάβι που μόλις γεννιέται δεν μπορεί να ανασάνει; Μπορείτε να αντέξετε το θάνατο της σκύλας σας κατά την εγκυμοσύνη; Μπορείτε να αναθρέψετε μόνοι σας τα κουτάβια για 2 μήνες; Μπορείτε να επωμιστείτε το κόστος μιας ενδεχόμενης καισαρικής; Ξέρετε σε ποια ηλικία επιτρέπεται να ζευγαρώσει ο σκύλος σας; Γνωρίζετε πώς να φτιάξετε μία κατάλληλη γεννήστρα; Ξέρετε ότι η σκύλα σας μπορεί να γεννήσει ακόμα και 14 κουτάβια, τα οποία δε θα μπορεί να θηλάσει; Έχετε υπ’ όψιν ότι μπορεί μία σκύλα να αρνηθεί ή να μην ξέρει πώς να φροντίσει τα μωρά της; Είστε σε θέση να την αντικαταστήσετε απόλυτα; Έχετε ενημερωθεί σχετικά με τους κινδύνους εγκυμοσύνης και τοκετού σχετικά με τη φυλή σας ή με το μέγεθος του σκύλου σας κ.λπ.; Σκεφτείτε το! Τα πράγματα ΔΕΝ είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Γνωρίζετε ανθρώπους οι οποίοι είναι 100% σίγουροι ότι, αν κάνετε γέννα, είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν τα κουτάβια σας; Αν ναι, πόσοι είναι αυτοί; Αν η σκύλα γεννήσει 14 κουτάβια, τι θα κάνετε? Πώς θα βρείτε τόσα πολλά σπίτια; Είστε σε θέση να κρατήσετε όσα κουτάβια σας μείνουν και να τους προσφέρετε ΟΛΑ όσα χρειάζονται; Αν βρείτε άγνωστους προς εσάς μελλοντικούς ιδιοκτήτες, πόσο σίγουροι μπορείτε να είστε ότι ΠΟΤΕ δε θα βαρεθούν το σκύλο; Ότι ΠΟΤΕ δε θα τον εγκαταλείψουν; Ότι ΠΟΤΕ δε θα τον έχουν σε ένα μπαλκόνι, μια αυλή, μια ταράτσα δεμένο σε μόνιμη βάση; Ότι δε θα τον κακοποιούν; Ότι δε θα τον εκμεταλλεύονται εμπορικά; Ότι δε θα τον θανατώσουν;Οποιος αγαπαει το ζωο του,αγαπαει και τους απογονους του!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ

Θέλετε εσείς ή τα παιδιά σας να γνωρίσουν τη χαρά της αναπαραγωγής ενός ζώου, τη γέννηση και το μεγάλωμα των κουταβιών; Η λύση δεν είναι η αναπαραγωγή του δικού σας σκύλου. Μπορείτε κάλλιστα να αναλάβετε την προσωρινή υιοθεσία μιας εγκυμονούσας σκύλας χωρίς ιδιοκτήτη και να βοηθήσετε να βρουν στη συνέχεια σπίτι τα κουτάβια της αλλά και η ίδια. Έτσι, θα έχετε δώσει στα παιδιά σας πολλαπλά μηνύματα ανθρωπιάς, υπευθυνότητας, καλοσύνης και αγάπης και ταυτόχρονα, θα έχετε σώσει κυριολεκτικά ΠΟΛΛΕΣ ψυχές.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΣΩ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΜΟΥ?

Η στείρωση θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. Οι ερωτιάρηδες γάτοι και σκύλοι μπορεί να γίνουν πολύ ζωηροί και σε κανένα δεν αρέσει να βάζει το κατοικίδιο του υπό περιορισμό.

Η στείρωση είναι η καλύτερη επιλογή για το κατοικίδιο σας. Η φυσιολογική διαταραχή των ορμονικών δραστηριο-τήτων ενός κατοικίδιου το οδηγεί συχνά σε διανοητικές και σωματικές αρρώ-στιες. Η στείρωση αφαιρεί την πηγή και μαζί μ’ αυτή και το πρόβλημα.


 • ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΙΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΜΟΥ ΣΚΥΛΟ
 • Αν έχετε αρσενικό σκύλο, τον οποίο σκέφτεστε να ζευγαρώσετε, ποιος είναι ο λόγος που σας οδηγεί σε αυτή τη σκέψη; Μήπως καβαλάει ανθρώπους, ζώα, παιχνίδια, μαξιλάρια κ.ά. ; Γνωρίζετε ότι ο λόγος που το κάνει πιθανότατα ΔΕΝ έχει σχέση με τη διάθεσή του να ζευγαρώσει; Γνωρίζετε ότι με το ζευγάρωμα αντί να τον βοηθήσετε, του δημιουργείτε μεγαλύτερο πρόβλημα; Μετά το ζευγάρωμα, ο αρσενικός σκύλος πιθανότατα θα το ζητάει ακόμα πιο έντονα και το στρες που θα του προκαλεί αυτή του η επιθυμία μπορεί κάλλιστα να είναι η αιτία νέων, σοβαρότερων προβλημάτων συμπεριφοράς. Ενημερωθείτε!Οι αρσενικοί σκύλοι δεν μπορούν να αντισταθούν να ερωτοτροπήσουν όταν βρεθεί η ευκαιρία, και κατά τη διαδικασία πολλών ειδών προβλήματα μπορεί να τους συμβούν. Τσακώνονται με άλλους σκύλους, περιπλανώνται μέσα στην κίνηση και ή πληγώνονται στην (καλύτερη περίπτωση), ή προκαλούν δυστυχήματα.
 • Από την άλλη, αν κρατάτε ένα θερμόαιμο σκυλί μέσα στο σπίτι, μπορεί να γυρίσει την ερωτική του προσοχή στα έπιπλα, ή ακόμη σε ανθρώπους. Το γαύγισμα και η κακή διάθεση είναι επιπρόσθετα συμπτώματα της απόγνωσής τους.
 • ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΕΝΑ ΘΗΛΥΚΟ ΣΚΥΛΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΕΙΡΩΣΩ
 • Το θηλυκό σκυλί έρχεται σε ερωτική έξαρση δυο φορές το χρόνο, για περίοδο τριών εβδομάδων κάθε φορά. Αυτό είναι πιθανό να συνεχιστεί για όλη του τη ζωή. Αυτό, όχι μόνο την κάνει ‘ακάθαρτη’ με το αίμα της περιόδου και τις διάφορες μυρωδιές αλλά σημαίνει, επίσης, ότι πάρα πολλοί αρσενικοί θαυμαστές θα συγκεντρώνονται γύρω από την είσοδο του σπιτιού σας.
 • Σχεδόν πάντα, όσα μέτρα και να πάρουμε, είναι πολύ πιθανό να δραπετεύσει και να μείνει έγκυος.
 • Η στείρωση της σκυλίτσας σας πριν τη σεξουαλική ωριμότητα (6ο-9ο μήνα της ζωής της) εκμηδενίζει την πιθανότητα να αναπτυχθούν αργότερα όγκοι στους μαστούς ή μολύνσεις της μήτρας. Επίσης, εξασφαλίζει τη μη διαφορο-ποίηση της προσωπικότητας της σκύλας.
 • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΑΣΤΕΙΡΩΤΟ ΓΑΤΟ
 • Τα προβλήματα είναι πολλά επειδή οι αρσενικοί γάτοι έχουν μια από τις πιο άσχημες συνήθειες – τη συνήθεια να ‘ραντίζουν’. Αυτό σημαίνει ότι ξεχωρί-ζουν την περιοχή τους, ουρώντας πάνω σ’ αυτή, και η δυσάρεστη μυρωδιά μπορεί να είναι υπερβολικά δύσκολο να φύγει.
 • Oι αρσενικοί γάτοι, επίσης, είναι από τους πιο περιπλανώμενους και σχεδόν είναι αδύνατο να τους κρατήσετε μέσα στο σπίτι. Η αδιάκοπες περιπλανήσεις τούς οδηγούν σχεδόν πάντοτε σε γατομαχίες και αυτές στη συνέχεια μπορεί να δημιουργήσουν μολυσμένες πληγές, αποστήματα και σοβαρές ασθένειες.
 • Όπως και με το θηλυκό σκύλο, η θηλυκή γάτα την εποχή γονιμοποίησης, θα ελκύει ένα συνεχές πλήθος από θαυμαστές. Τα ρομαντικά νιαουρί-σματα της στο μέσο της νύκτας, που ακόμα και ο πιο μεγάλος υπναράς θα δυσκολευτεί να τα αγνοήσει, είναι το προοίμιο μιας σχεδόν αναπόφευκτης εγκυμοσύνης. Μια γάτα μπορεί να έχει τρεις εγκυμοσύνες το χρόνο και μέχρι πέντε ή έξη γατάκια σε κάθε γέννα.

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ?

Δεν υπάρχει επιστημονική κτηνιατρικη τεκμηρίωση ότι τα θηλυκά πρέπει να γεννούν μία φορά προτού στειρωθούν

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΚΡΥΒΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ?

Απεναντίας, η στείρωση προστατεύει τα ζώα: τα θηλυκά από παθήσεις όπως τον καρκίνο της μήτρας, των μαστών και των ωοθηκών, την πυομήτρα και τα αφροδίσια, ενώ τα αρσενικά από τον καρκίνο του προστάτη και των όρχεων. Όσο νωρίτερα γίνει η στείρωση, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος να πάθει το ζωάκι σας καρκίνο του μαστού. Επιπλέον, οι μη στειρωμένες γάτες κινδυνεύουν από τον ιό FIV (AIDS της γάτας). Η μόνη παρενέργεια που παρουσιάζεται σπάνια σε θηλυκά σκυλιά είναι ακράτεια. Μπορεί όμως να αποφευχθεί, αν η στείρωση γίνει μετά την πρώτη περίοδο του ζώου.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΖΩΑ?

Ναι, γιατί πρώτον δεν συντελούν στον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων, δεύτερον δεν υποφέρουν όταν είναι κλεισμένα στο σπίτι ή δεν κινδυνεύουν να χαθούν όταν βγαίνουν έξω αναζητώντας ταίρι. Επίσης, γίνονται λιγότερο επιθετικά -οπότε δεν μπλέκουν σε καβγάδες- και σταματούν να σημαδεύουν με ούρα τις γωνιές του σπιτιού.

ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΩ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ?

Όχι, τα ζώα ζευγαρώνουν για αναπαραγωγή και όχι για ευχαρίστηση.


ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ!

 • 1. Για να σταματήσει η επιθετικότητα έναντι άλλων αρσενικών σκύλων (σταματάει στο 60% των στειρωμένων σκύλων) και να μειωθεί η εκδήλωση κυριαρχικότητας έναντι των μελών της οικογένειας του ιδιοκτήτη.
 • 2. Για να σταματήσει να οριοθετεί με τα ούρα το χώρο του (σταματάει στο 50% των στειρωμένων σκύλων).
 • 3. Για την πρόληψη παθήσεων του προστάτη (υπερπλασία, προστατίτιδα) και των επακόλουθων της υπερπλασίας του προστάτη (δυσκοιλιότητα, περινεϊκή κήλη).
 • 4. Για να μειωθούν οι τάσεις φυγής προς αναζήτηση θηλυκού και συνεπώς να μειωθούν οι πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων καθώς και οι πιθανότητες να χαθεί ή φαει κατι ακαταλληλο.
 • 5. Για να συμβάλλω στην πρόληψη του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, σε περίπτωση που ο σκύλος καταφέρει να έρθει σε επαφή με αδέσποτο θηλυκό, καθώς και για αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης αν στο σπίτι υπάρχει μη στειρωμένο θηλυκό

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΣΩ ΤΗ ΘΗΛΥΚΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!

 • 1. Για να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και όσα αυτό συνεπάγεται, όπως φροντίδα εγκύου και παρακολούθηση εγκυμοσύνης, ανεύρεση νέου σπιτιού για τα κουτάβια.
 • 2. Για να σταματήσει να εμφανίζει οίστρο, κατά τη διάρκεια του οποίου στάζει αίμα από το αιδοίο.
 • 3. Για να σταματήσει η νευρικότητα καθώς και η προσέλκυση αρσενικών όταν βγαίνει βόλτα, κατά την περίοδο του οίστρου.
 • 4. Για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος πυομήτρας (μόλυνση της μήτρας που εμφανίζεται συχνά σε θηλυκούς σκύλους μεγάλης ηλικίας οι οποίοι δεν ζευγαρώνουν και μπορεί να αποβεί θανατηφόρος).
 • 5. Για να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης νεοπλασιών των μαστών
 • 6.Για να αποφυγω τον κινδυνο να περιπλανηθει προς αναζητηση συντοφου και ερθει σε επαφη με ζωο μολυσμενο/ η την χτυπησει καποιο αυτοκινητο/φαει κατι που δεν πρεπει/χαθει
 • 7.Η στείρωση εξαλείφει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου της μήτρας και των οωθήκων και μειώνει δραστικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ιδίως όταν πραγματοποιηθεί πριν την πρώτη περίοδο ζευγαρώματος- οίστρου. Επίσης, τα στειρωμένα θυληκά δεν εμφανίζουν ψευδοκύηση, αφροδίσια νοσήματα, επιπλοκές κύησης/ τοκετού και μολυσματικές ασθένειες της μήτρας (όπως πυομήτρα).

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΓΑΤΟ ΜΟΥ!

 • 1. Για να γίνει λιγότερο επιθετικός και ευέξαπτος.
 • 2. Για να αντιμετωπιστεί η δυσοσμία των ούρων και να σταματήσει να σημαδεύει με τα ούρα του διάφορα σημεία του σπιτιού.
 • 3. Για να μειωθούν οι τάσεις φυγής προς αναζήτηση θηλυκού και συνεπώς να μειωθούν οι πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων καθώς και οι πιθανότητες να χαθεί.
 • 4. Για να μειωθεί η διάθεση για καυγάδες με άλλες αρσενικές γάτες, συνεπώς να μειωθούν οι τραυματισμοί από δαγκώματα και οι πιθανότητες μόλυνσης από ασθένειες που μεταδίδονται με το δάγκωμα, όπως η λευχαιμία και το AIDS της γάτας.
 • 5. Για να συμβάλλω στην πρόληψη του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, σε περίπτωση που ο γάτος καταφέρει να έρθει σε επαφή με αδέσποτο θηλυκό, καθώς και για αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης αν στο σπίτι υπάρχει μη στειρωμένο θηλυκό.

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΣΩ ΤΗ ΘΗΛΥΚΗ ΓΑΤΑ ΜΟΥ!

 • 1. Για να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.
 • 2. Για να σταματήσει η συχνά ενοχλητική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του οίστρου (π.χ. κραυγές τη νύχτα). Σημειωτέον ότι οι γάτες εμφανίζουν οίστρο από τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο κάθε 2-3 εβδομάδες.
 • 3. Για να μειωθούν οι τάσεις φυγής προς αναζήτηση αρσενικού και συνεπώς να μειωθούν οι πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων καθώς και οι πιθανότητες να χαθεί.
 • 4. Μια στειρωμένη γάτα αποκλείεται να εμφανίσει διάφορες ασθένειες όπως πυομήτρα, καρκίνο της μήτρας και των ωοθηκών, ενώ μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες εμφάνισης νεοπλασιών των μαστών.
 • 5.Για να αποφευχθούν συνεχόμενες γέννες που θα την εξαντλήσουν σωματικά.


ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)!! H ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΖΩΑΚΙ ΣΑΣ.ΤΕΛΟΣ,Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ:

Θέτει τέλος στην ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των ζώων. Κάθε χρόνο πολλά ζωάκια θανατώνονται εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αδέσποτων στη χώρα μας. Αυτή η άδικη και απάνθρωπη διαδικασία μπορεί να αποφευχθεί με μία απλή διαδικασία…..ΣΤΕΙΡΩΣΗ